Rasmussen: nog steeds respect voor Lance (2)

16 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense wielrenner Michael Rasmussen heeft nog steeds ,,enorm veel respect'' voor Lance Armstrong. Het door het Amerikaanse antidopingbureau Usada gepubliceerde rapport met tal van dopingbeschuldigingen doet daar niets aan af. Dat zegt Rasmussen dinsdag in een interview met de Deense krant Ekstrabladet.

,,Ik heb altijd enorm veel respect voor hem gehad als rivaal, dat is niet veranderd. Zeven keer de Tour winnen blijft voor mij iets buitengewoons'', vertelt Rasmussen, die nog steeds een juridische strijd voert met voormalig werkgever Rabobank. Beide partijen treffen elkaar half november voor het gerechtshof in Arnhem. Rasmussen werd tijdens de Tour van 2007 als geletruidrager ontslagen omdat uitkwam dat hij gelogen had over zijn verblijfplaatsen voor de Tour. De renner houdt vol dat dat bekend was bij de ploegleiding en eist een forse schadevergoeding.

Rasmussen noemt in hetzelfde interview ook de tourzege van Bjarne Riis in 1996 ,,iets groots'', ook al gaf zijn landgenoot later toe daarbij de hulp van het verboden middel epo te hebben gehad.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012