Belgische ploeg ontslaat Leipheimer (2)

16 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische wielerformatie Omega Pharma-Quick.Step heeft Levi Leipheimer ontslagen. De Amerikaan was al voorlopig geschorst door Usada, na zijn bekentenissen over dopinggebruik.

De 38-jarige Leipheimer is een van de dopingzondaren die zich in het vernietigende rapport van Usada uitspraken over het dopingprogramma van Lance Armstrong en diens voormalige ploeg US Postal. Hij gaf ook toe in zijn periode bij de Rabobankploeg epo te hebben gebruikt en het middel te hebben gekocht via de teamarts.

Leipheimer reed in 2000 en 2001 de Tour de France met Armstrong in dienst van US Postal. ,,Mijn droom was de Tour de France te rijden. Ik moest van de ploeg doping gebruiken, anders moest ik naar huis. Dat laatste was voor mij geen optie", verklaarde de renner zijn misstap.

Het ontslag van de voormalig Rabo-kopman is het tweede als gevolg van het Usada-rapport. Eerder stapte Johan Bruyneel al op als manager van RadioShack-Nissan-Trek. Leipheimer was sinds dit jaar actief voor de Belgische formatie. Behalve voor Rabobank en US Postal reed hij ook nog voor Discovery Channel, Astana en RadioShack.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012