Knebel weg als baas wielerploeg (3)

19 oktober 2012

RABOBANK

N i e u w bericht, meer informatie vanaf 4e alinea

UTRECHT (ANP) - Harold Knebel zal bij de wielerploeg die ontstaat na het terugtreden van Rabobank als hoofdsponsor geen functie vervullen. De huidige directeur van Rabobank Wielerploegen begeleidt de overgang naar de nieuwe structuur en stapt dan op. Dat zei Knebel vrijdag nadat de bank het besluit te stoppen met de wielerploeg had toegelicht.

,,Ik ga er de komende tijd voor zorgen dat er een ploeg staat en dat er voor alle takken van ons team een toekomst is'', vertelde Knebel, die de opvolger was van Theo de Rooij als baas van de ploeg. De Rooij stapte in 2007 op na de ophef die was ontstaan rond de Deense wielrenner Michael Rasmussen.

Knebel noemde zijn vertrek nog het minst belangrijke. ,,Maak je over mij geen zorgen. Toevallig liep ook mijn contract af.'' Maar gepland was het afscheid natuurlijk niet. De voormalig bankier werd door Rabobank destijds gedetacheerd om na de affaire rond Rasmussen - de Deen werd tijdens de Tour van 2007 ontslagen omdat hij gelogen had over zijn verblijfplaatsen ervoor - een strakker beleid te voeren om nieuwe schandalen te voorkomen.

Knebel had tal van plannen, ploegleiders werden renner-regisseurs, Rabobank moest het Manchester United van de wielersport worden en voor volgend seizoen was al weer een reorganisatie van de technische staf doorgevoerd die Erik Breukink en Adri van Houwelingen de kop kostte. ,,Als deze overgang helemaal rond is,ben ik klaar. De komende weken zijn we vooral druk met praten; met de UCI om de WorldTourlicentie veilig te stellen, met subsponsors en misschien wel met een nieuwe hoofdsponsor.''

Knebel zei dat er al een bedrijf voorzichtig belangstelling had getoond. ,,En mijn eerste indruk is dat de cosponsors positief staan tegenover onze plannen.'' Autosponsor Skoda had overigens in augustus al aangekondigd de steun aan de ploeg te beëindigen, niet vanwege de dopingproblematiek.

Knebel liet in het midden wiens idee het was dat hij vertrekt bij de ploeg. ,,Ik ben vanuit de bank op deze ploeg gezet. Nu de bank stopt, is het logisch dat dit de consequentie is.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012