Ook Boogerd pleit voor waarheidscommissie

23 oktober 2012

RABOBANK

AMSTERDAM (ANP) - Michael Boogerd pleit voor het opzetten van een nationale waarheidscommissie om de dopingcultuur in de wielersport onder de loep te nemen. De voormalige renner van de Raboploeg zegt dit in het magazine van NUsport. Als zo’n commissie er komt, wil Boogerd zijn verhaal doen.

Boogerd zegt dat er ‘iets’ moet veranderen in het wielrennen. ,,Dat is duidelijk", aldus Boogerd, die toegeeft de precieze oplossing niet voorhanden te hebben. Op de vraag of zo’n waarheids- en verzoeningscommissie ook zinvol is als het alleen de Nederlandse renners betreft, antwoordt Boogerd dat het nationaal eerder haalbaar zal zijn dan internationaal. ,,Maar zelfs hier zal het lastig worden. Die commissie moet wel serieus zijn en volledig en alle renners moeten komen, niet alleen Michael Boogerd. Laten we dan met z’n allen gaan, laat dan iedereen komen en zijn verhaal doen."

De Nederlandse wielrenunie KNWU en Harold Knebel, directeur van de Rabobank wielerploegen, pleitten al eerder voor een waarheidscommissie.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012