Drenthe wil geen Vuelta meer wegens doping (3)

1 november 2012

N i e u w bericht, meer informatie in hele bericht

ASSEN (ANP) - De provincie Drenthe trekt de handen af van het plan om opnieuw de Ronde van Spanje naar Nederland te halen. Na alle dopingschandalen die de afgelopen tijd naar buiten zijn gekomen, wil de provincie niet worden geassocieerd met de wielersport. Dat maakte het provinciebestuur donderdag bekend.

De provincie had toegezegd een bedrag van 600.000 euro vrij te maken voor het evenement. Het is nu onzeker of de Vuelta in 2015 op Nederlandse bodem gaat beginnen.

In 2009 was de start van de Vuelta in Drenthe. Dat was toen een enorm succes, met tienduizenden bezoekers langs de wegen. Ook de Spaanse organisatie was zo enthousiast dat ze graag wilde terugkomen. In 2015 zijn er vijf etappes gepland, waarvan de eerste een ploegentijdrit is over 31 kilometer met start in het voetbalstadion van FC Emmen en aankomst op het plein voor hetzelfde stadion. De vijfde en laatste etappe op Nederlands grondgebied eindigt in Breda.

Nu de wielerwereld zo in opspraak is, vreest de provincie voor de negatieve gevolgen voor de beeldvorming en sponsoring. Daarnaast verwacht Drenthe de komende jaren te maken te krijgen met nieuwe bezuinigingen vanuit Den Haag. ,,We vinden het jammer dat we deze beslissing nu moeten nemen'', reageerde gedeputeerde Ard van der Tuuk. ,,We hadden als provinciebestuur graag een herhaling van het succes in 2009 gezien. De omstandigheden zijn in korte tijd echter veranderd.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012