Klacht tegen Verbruggen en McQuaid (2)

1 november 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

ZURICH (ANP) - De Ierse journalist Paul Kimmage heeft bij een rechtbank in Zwitserland een klacht ingediend tegen voorzitter Pat McQuaid van de internationale wielrenunie UCI en tegen diens voorganger Hein Verbruggen. Hij beschuldigt de twee van laster, eerroof en fraude.

,,Kimmage werd door het slijk gehaald en een leugenaar genoemd nadat hij een interview met Floyd Landis gepubliceerd had, waarin de Amerikaan de houding van de top van de UCI aanklaagt", zegt Kimmage's advocaat Cedric Aguet op website cyclingnews.com. ,,Daarnaast informeert Kimmage het Zwitserse gerecht over de strenge verdenkingen van fraude tegen ten minste Hein Verbruggen. De Nederlander gaf Lance Armstrong, direct of indirect, essentiële hulp waardoor de Amerikaan aanzienlijke bedragen kon verdienen dankzij doping, tijdens en buiten competitie."

De UCI en Verbruggen en McQuaid persoonlijk, hadden eerder zelf een klacht ingediend tegen Kimmage wegens laster en eerroof, nadat de journalist de UCI beschuldigd had van corruptie. Vorig week werd deze zaak voorlopig opgeschort omdat een externe commissie de beschuldigingen tegen de UCI moet onderzoeken.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012