Ook Wada ziet af van beroep in zaak-Armstrong (2)

2 november 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

PARIJS (ANP) - In navolging van de internationale wielrenunie UCI gaat ook het mondiale antidopingbureau Wada akkoord met de uitkomsten van de zaak tegen Lance Armstrong. Het Wada liet vrijdag weten af te zien van de mogelijkheid om in beroep te gaan. Eerder al nam de UCI de straffen over die het Amerikaanse antidopingbureau Usada had opgelegd aan Armstrong. De Amerikaanse oud-wielrenner is levenslang geschorst en raakte bovendien zijn zeven eindzeges in de Ronde van Frankrijk kwijt.

Armstrong, de UCI en het Wada hadden de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het internationaal sporttribunaal CAS. De gevallen wielerheld gaf al in een eerder stadium aan de juridische strijd te staken.

Voorzitter John Fahey van het Wada uitte in zijn verklaring kritiek op de UCI, die volgens meer had kunnen doen om het dopingnetwerk rondom Armstrong te ontrafelen. ,,Nu heeft het een nationaal antidopingbureau grote inspanningen gekost om het noodzakelijke bewijs te verzamelen. Het Usada verdient applaus.''

Het Wada volgt met grote interesse de oprichting door de UCI van een onafhankelijke commissie, die iedereen met een dopingverleden uit de sport moet verbannen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012