Organisatie Vuelta-start 2015 zet door (2)

1 november 2012

N i e u w bericht, meer informatie

ASSEN (ANP) - De organisatie van de Vuelta-start van 2015 in Nederland gaat ondanks het afhaken van de provincie Drenthe door met de voorbereidingen. Dat liet een woordvoerder van de directie donderdag weten. Door het terugtrekken van Drenthe heeft de organisatie wel een gat van 600.000 euro op de begroting.

,,We gaan in overleg met de andere provincies en steden die zich hebben gemeld, om te kijken of de plannen gewoon kunnen doorgaan'', aldus de woordvoerder. Volgens hem gaat de organisatie op een andere manier proberen de 600.000 euro die Drenthe had toegezegd bij elkaar te krijgen. De provincie, die in 2015 de start van de Vuelta zou huisvesten, had jaarlijks 200.000 euro gereserveerd voor de start van de Spaanse wielerronde. Drenthe heeft zich echter teruggetrokken naar aanleiding van alle dopingschandalen die naar buiten zijn gekomen.

,,De Spaanse directie heeft 'ja' gezegd tegen de optie om te starten in Emmen, maar dan moeten de financiën wel rondkomen. Daar zit nu een gat van 6 ton in. Dat moeten we dus op een andere manier oplossen. De Vuelta-start in Nederland is echter zeker niet van de baan'', aldus de zegsman.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012