Scarponi had ook contact met Ferrari (3)

6 november 2012

N i e u w bericht, meer informatie in 2e alinea

ROME (ANP) - Wielrenner Michele Scarponi heeft dinsdag toegegeven dat hij tot twee keer toe contact heeft gehad met dopingarts Michele Ferrari. De coureur vertelde aan het Italiaanse olympische comité dat hij in september 2010 getest is door de omstreden dokter.

Lampre, de ploeg van Scarponi, reageerde daadkrachtig op het nieuws. ,,Hij is voorlopig geschorst totdat we meer weten'', stelde een woordvoerder.

Scarponi mocht in 2010 net als alle andere sporters geen contact meer met de geschorste Ferrari hebben. De Italiaan loopt nu het risico van een schorsing van minimaal 3 maanden. ,,Ik wist het echt niet dat Ferrari toen al geschorst was'', zo verdedigde Scarponi zich bij het Italiaanse olympisch comité.

Critici beweren dat het geen toeval is dat Scarponi nu zijn oude contacten met Ferrari opbiecht. Als de Italiaan geschorst wordt in de winter, is hij weer beschikbaar in het nieuwe seizoen.

Scarponi werd als eens twee jaar geschorst wegens zijn betrokkenheid in een dopingaffaire rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. Hij eindigde in 2011 aanvankelijk als tweede in de Giro, maar werd alsnog als winnaar benoemd nadat de geschorste Alberto Contador zijn zege moest inleveren.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012