Auteur LA Confidential komt met nieuw boek (2)

14 november 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - David Walsh, de auteur van 'From Lance to Landis' en 'LA Confidential', brengt op 13 december een derde boek op de markt. In Seven Deadly Sins (Zeven Hoofdzonden) beschrijft Walsh zijn jarenlange strijd om het bedrog van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong aan het licht te brengen.

Nadat Walsh zijn eerste boeken over Armstrong had uitgebracht, opende de Amerikaan publiekelijk de aanval op hem en sleepte hij de auteur zelfs voor de rechter. Uit het beruchte Usada-rapport blijkt dat Walsh wel degelijk gelijk had. ,,Ik heb het over de 13 jaar waarin ik de sportwereld de waarheid heb willen doen inzien'', zei Walsh. ,,Vaak geloofde ik dat Armstrong zou wegkomen met zijn bedrog, maar uiteindelijk hebben zijn leugenachtige karakter en zijn agressieve werkwijze hem toch de das omgedaan.''

,,Het is het verhaal van mijn leven als auteur'', zegt Walsh. ,,Ik ben nooit méér overtuigd geweest van iets dan dat die man aan de doping zat. En het bedrog vond plaats vanaf zijn eerste tourzege in 1999. Usada-baas Travis Tygart heeft het niet voor niets over het grootste bedrog in de geschiedenis van de sport."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012