Rabobank: geen reactie op Rasmussen (2)

31 januari 2013

RASMUSSEN

N i e u w bericht, meer informatie

UTRECHT (ANP) - De Rabobank reageert niet op de bekentenis van oud-Raborenner Michael Rasmussen, die donderdag toegaf het grootste deel van zijn loopbaan zijn toevlucht tot doping te hebben gezocht. Rasmussen is de volgende in een reeks van renners met een Raboverleden die hebben toegegeven verboden middelen te hebben gebruikt.

De bank die eind vorig jaar de sponsoring van de professionele wielerploeg stopzette, gaf vorige week aan zich nog slechts te richten op de toekomst en een bijdrage te willen blijven leveren aan een schone wielersport. Op individuele bekentenissen en getuigenissen wordt niet meer gereageerd.

Tussen de opgeheven bankploeg en de Deense renner loopt nog een civiele rechtszaak over de hoogte van de ontslagvergoeding. Rasmussen werd in 2007 ontslagen toen bleek dat hij had gefraudeerd met het verstrekken van zijn verblijfplaatsen aan de internationale wielrenunie UCI.

Ook Theo de Rooij, toenmalig ploegbaas, onthield zich donderdag van commentaar. Hij gaf eerder al aan te zwijgen, in elk geval totdat de rechtszaak achter de rug is. De Rooij trad daarin op als getuige.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013