Spaanse voetbalclub gelinkt aan doping (2)

4 februari 2013

BUITENLANDS VOETBAL - SPANJE

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP/DPA) - Bij de Spaanse voetbalclub Real Sociedad zijn in het vorige decennium dopingmiddelen gekocht. Dat zegt oud-voorzitter Iñaki Badiola maandag in de Spaanse sportkrant AS. Hij sluit niet uit dat de beruchte dopingarts Eufemiano Fuentes de leverancier was.

Voordat hij in 2008 aantrad zouden de toenmalige clubartsen 6 jaar lang met geld uit een zwarte kas doping hebben ingeslagen. Badiola, die maar een jaar aanbleef als voorzitter van de Baskische club, maakte meteen een einde aan die praktijken.

Fuentes staat momenteel voor de rechter in een zaak waarin slechts namen van betrokken wielrenners naar buiten kwamen. Volgens Badiola kan de in de boekhouding van Fuentes opgedoken afkorting Rsoc staan voor Real Sociedad.

De beweringen zijn pijnlijk voor José Luis Astiazaran die momenteel aan het hoofd staat van de Spaanse voetballiga LPF. Hij was voorganger van Badiola als clubpresident bij Sociedad. Astiazaran kwam meteen met een verklaring waarin hij elke betrokkenheid bij illegale praktijken ontkent.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013