Dopinggebruik 'wijdverbreid' in Australië (2)

7 februari 2013

N i e u w bericht, meer informatie

CANBERRA (ANP/RTR) - In de Australische sportwereld wordt op grote schaal doping gebruikt. Dat bleek donderdag uit onderzoek van de Australische overheid naar doping en matchfixing in de sport.

De Australian Crime Commission noemde het gebruik van illegale substanties ,,wijdverbreid'' en meldde dat dat bovendien vaak gefaciliteerd wordt door de georganiseerde misdaad. Door dergelijke banden met criminelen hebben dopinggerelateerde clubs en sporters mogelijk ook met matchfixing te maken, stelde Jason Clare, minister van Binnenlandse Zaken. Details over omkoping in de sportwereld maakte hij echter niet bekend.

Sportminister Kate Lundy zei dat de overheid een offensief start om dopinggebruik en matchfixing uit te roeien. Ze moedigt sportbonden aan om speciale ,,integriteitscommissies'' in het leven te roepen en vraagt de Australische antidopingorganisatie en rechtshandhavingsbureaus om orde op zaken te stellen. ,,Als je vals wilt spelen, pakken we je en als je de uitslag van een sportwedstrijd wilt manipuleren, pakken we je ook'', aldus Lundy.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013