Deur staat open voor Boogerd bij RTL7 (2)

7 maart 2013

DOPING EN WIELRENNEN

N i e u w bericht, meer informatie

HILVERSUM (ANP) - Bij RTL7 staat de deur open voor Michael Boogerd om als analist aan te schuiven bij het wielerprogramma Tour du Jour. Dat zei programmadirecteur Marco Louwerens donderdag op Radio 1. ,,Ik denk dat Michael nog steeds iemand is die heel veel van wielrennen weet en wat dat betreft een goede analist is'', aldus Louwerens, die al eens met het management van Boogerd sprak over samenwerking. De oud-wielrenner bekende woensdag dat hij tijdens een groot deel van zijn carrière verboden middelen heeft gebruikt.

Boogerd schoof de afgelopen jaren regelmatig bij de NOS aan als commentator. De Hagenaar gaf in oktober tijdens een evaluatiegesprek aan te twijfelen over het voortzetten daarvan. Een NOS-woordvoerster kon donderdag niet zeggen of de deur voor Boogerd na diens dopingbiecht nog openstaat.

RTL7 maakt tijdens de Ronde van Frankrijk dagelijks het programma Tour du Jour. Boogerd kan daar volgens Louwerens eventueel een plek aan tafel krijgen. ,,Maar mochten we ooit in gesprek raken om aan tafel te komen zitten, dan moeten we wel eerst bespreken in welke rol. Zijn verleden komt dan ook zeker ter sprake. Het is niet zo dat we alles maar moeten vergeten omdat hij deze biecht heeft gedaan. Als het relevant is, moet aan tafel het onderwerp doping ook besproken kunnen worden. Als hij dat niet wil, is er geen plek voor hem aan tafel.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013