KNWU en Dopingautoriteit blijven koel (2)

27 maart 2013

N i e u w bericht, meer informatie

NIEUWEGEIN (ANP) - Directeur Herman Ram van de Nederlandse Dopingautoriteit vindt het volstrekt logisch dat de internationale wielerunie (UCI) zich formeel opstelt ten opzichte van het veelbesproken dopingakkoord in de Nederlandse wielerwereld. ,,De UCI heeft een keurig nette brief gestuurd waarin de standpunten ten opzichte van de dopingproblematiek nog eens uiteen worden gezet. Daar is niets mis mee en dat is ook niets nieuws.''

Ram reageerde desgevraagd op een verhaal woensdag in De Telegraaf waarin het dopingakkoord tussen de Nederlandse ploegen, de Nederlandse wielerunie (KNWU) en de Dopingautoriteit stevig ter discussie wordt gesteld. Volgens de krant heeft het dopingakkoord, dat in januari werd bereikt, geen waarde omdat zowel de UCI als het internationale antidopingagentschap (WADA) de status niet erkent.

De KNWU zag woensdag weinig heil in een reactie op het artikel. ,,We laten het nu even voor wat het is. Misschien in een later stadium'', gaf directeur Huub Kloosterhuis te kennen.

Volgens De Telegraaf zal UCI noch WADA akkoord gaan met de strafvermindering die in het convenant is opgenomen. Dopingzondaars die voor 1 april hun fouten opbiechten, kunnen onder meer rekenen op lagere straffen (6 maanden in plaats van 1 of 2 jaar).

,,Zo'n schikking kan door andere dopingautoriteiten, zoals WADA, en/of andere bonden, zoals de UCI, altijd reglementair worden aangevochten. Die instanties hebben met dit akkoord tussen werkgevers en werknemers in eerste instantie niets te maken'', liet Ram weten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013