Ullrich bekent klein beetje

27 maart 2013

DOPING EN WIELRENNEN

BERLIJN (ANP) - Van een volle bekentenis is nog geen sprake, maar ex-wielrenner Jan Ullrich begint zich nu toch te mengen in de omvangrijke dopingproblematiek die vooral het 'oude wielrennen' bezighoudt. ,,Iedereen kan zich inmiddels wel een beeld vormen van wat er in het verleden in het wielrennen is gebeurd en ik heb mijn deel daaraan bijgedragen'', stelt de 39-jarige Duitser op zijn weblog op tv-zender Eurosport.

Ullrich won in 1997 de Ronde van Frankrijk en werd vijf keer tweede in de Tour. De Duitser heeft het gebruik van verboden middelen nog niet volmondig toegegeven, zoals eerder wel de nodige generatiegenoten (Armstrong, Boogerd) hebben gedaan. Ullrich werd in februari 2012 alsnog schuldig bevonden aan bloeddoping en voor 2 jaar geschorst.

Ullrich, die in 2006 tijdens de Tour door zijn ploeg Team Mobile werd ontslagen, legt zijn ontkennende gedrag als volgt uit: ,,Ik heb ervoor gekozen deze zaken voor mezelf op een rijtje te krijgen. Ik wil geen andere mensen meesleuren die mij in mijn actieve tijd hebben geholpen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013