'Meer dopingzaken in Russische atletiek' (2)

8 april 2013

SPORT EN DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP) - De Russische atletiek krijgt de komende maanden te maken met meer dopingzaken. Dat verklaarde Valentin Balachnitsjiov, baas van de Russische atletiekbond VFLA, maandag. De reden is dat het aantal controles fors omhoog is gegaan.

,,Wees niet verbaasd als er nog wat schorsingen volgen'', zei de atletiekbaas een week nadat drie Russische atletes voor 2 jaar werden geschorst. Onder hen voormalig wereld- en olympisch kampioenen Olga Koetsenkova en Svetlana Kriveljova. Met het oog op de WK atletiek die komende zomer in Moskou worden gehouden, hebben de Russische antidopingautoriteiten opdracht gekregen stringenter te controleren.

Koetsenkova en Kriveljova vielen door de mand bij heronderzoek van oude bloed- en urinestalen. De Russische atletiek heeft het afgelopen jaar tal van positieve gevallen gehad. ,,Het is wiskundig verklaarbaar'', meent Balachnitsjiov. ,,Hoe meer je test, hoe groter de kans dat atleten gepakt worden. De tests worden bovendien steeds geavanceerder. Ik verwacht daarom de komende tijd alleen maar meer positieve gevallen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013