Brok in de keel bij Kibet om brons

11 april 2013

MARATHON ROTTERDAM

ROTTERDAM (ANP) - Hilda Kibet was er donderdag toch even beduusd van. De Nederlandse atlete kreeg zelfs een brok in haar keel toen ze in Rotterdam alsnog een bronzen medaille kreeg omgehangen die ze eigenlijk ruim 2,5 jaar geleden al had moeten krijgen. ,,Ik ben hier echt heel blij mee. Ik vind ook dat ik hem heb verdiend'', sprak ze.

Kibet eindigde in 2010 bij de Europese kampioenschappen atletiek in Barcelona als vierde op de 10.000 meter. Net buiten het podium dus. Maar in januari van dit jaar besloot de Europese atletiekbond haar alsnog een medaille toe te kennen na de dopingschorsing van Inga Abitova. De Russische atlete moest haar zilveren medaille van Barcelona inleveren, waardoor het brons vrijkwam voor Kibet.

,,Ik weet nog dat ik heel sterk liep in Barcelona en het gevoel had dat ik kon winnen. Ik was destijds heel teleurgesteld dat ik het net niet redde. Het is heel belangrijk voor mij dat ik nu toch die medaille heb verdiend.'' Het is voor Kibet haar tweede Europese medaille, na het goud op de EK cross in 2008.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013