Sportbestuurder Loorbach krijgt award (2)

24 april 2013

N i e u w bericht, meer informatie

NIEUWEGEIN (ANP) - Jan Loorbach heeft woensdag in Nieuwegein de Sport Knowhow XL award 2013 ontvangen. Dat is een oeuvreprijs die jaarlijks wordt toegekend aan iemand die in zijn of haar bestuurlijke carrière op buitengewone wijze de sport in Nederland een grote dienst heeft bewezen.

Loorbach, onder meer chef de mission bij de Olympische Spelen van Sydney 2000 en ex-bestuurslid van NOC*NSF, kreeg de prijs uit handen van Johan Wakkie, directeur van hockeybond KNHB en winnaar van de prijs in 2012. Dat gebeurde tijdens een door informatieplatform Sport Knowhow XL georganiseerd seminar over het gesneuvelde Olympisch Plan 2028.

Loorbach neemt, net als Wakkie, nu zitting in de jury die verder bestaat uit de oud-winnaars directeur Rotterdam Topsport Hans den Oudendammer (2011), Harry Been (2010), destijds secretaris-generaal van voetbalbond KNVB en voormalig IOC-lid Els van Breda Vriesman (2009).

Oud-basketbalinternational Loorbach was ook bestuurslid van de basketbalbond en voorzitter van het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken, de voorganger van de Dopingautoriteit. Hij is deken van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013