Petacchi stopt per direct met wielrennen (2)

23 april 2013

N i e u w bericht, meer informatie

ROME (ANP) - De Italiaanse wielrenner Alessandro Petacchi beëindigt per direct zijn loopbaan. De 39-jarige sprinter heeft dit dinsdag in een verklaring op de website van zijn ploeg Lampre-Merida laten weten.

,,Ik heb al die jaren alles gegeven. Maar na een mooie periode met 200 overwinningen heb ik tijd voor mezelf nodig om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Daarnaast wil ik graag meer tijd doorbrengen met mijn familie'', aldus Petacchi.

Hij sluit niet uit terug te keren in het wielrennen. ,,Ik neem nu even afscheid, maar er is zeker een kans dat ik terug kom om mijn ervaring op de nieuwe generatie over te brengen.''

Petacchi was sinds 1996 met veel succes actief in het peloton. Hij boekte tal van etappezeges in de drie grote rondes: 22 in de Ronde van Italië, 6 in de Ronde van Frankrijk en 20 in de Ronde van Spanje. Ook won hij in alle drie de wedstrijden de puntentrui.

Daarnaast won hij met Milaan-Sanremo (2005) en Parijs-Tours (2007) twee klassiekers. In 2007 en 2008 was de Italiaan geschorst wegens doping, nadat hij in de Giro van 2007 was betrapt op salbutamol. Volgens Petacchi zat de stof in een middel dat hij had gebruikt om astma te bestrijden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013