Preses McQuaid pleit UCI vrij (2)

29 mei 2013

N i e u w bericht, meer informatie

SINT-PETERSBURG (ANP) - Voorzitter Pat McQuaid van de internationale wielerunie UCI heeft in alle dopingconsternatie rond onder anderen Lance Armstrong nooit aan aftreden gedacht. De 63-jarige Ier is tevens van mening dat de UCI niets te verwijten valt in de zaak-Armstrong. McQuaid verdedigde zichzelf en zijn organisatie dinsdagavond in een vragenuurtje met journalisten in Sint-Petersburg.

,,Ik zou het dopingvraagstuk graag oplossen. Daarom wil ik de komende 4 jaar mijn werk afmaken waarmee ik ooit als voorzitter ben begonnen. Ik zie de toekomst van de UCI zonnig in'', nam McQuaid alvast een voorschot op de komende verkiezingen. Over 4 maanden benoemt de UCI een nieuwe voorzitter. De Ier heeft zich herkiesbaar gesteld, ondanks alle kritiek op zijn beleid.

McQuaid riep Armstrong in Rusland op een volledige bekentenis over al zijn dopingpraktijken te doen. Ook wil de UCI-preses een oprechte spijtbetuiging van de ontmaskerde Amerikaan horen. McQuaid erkende dat de kans in beide gevallen klein is vanwege de grote juridische gevolgen voor Armstrong.

De UCI-voorzitter gaf verder nog aan dat hij het olympische debuut van skateboarden onder de vlag van de UCI niet uitsloot.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013