Sanchez bezorgt Blanco succes in België (2)

26 mei 2013

N i e u w bericht, meer informatie

BANNEUX (ANP) - De Spaanse wielrenner Luis-Léon Sanchez heeft zondag de vijfde en laatste etappe van Ronde van België gewonnen. De renner van Blanco deed dat door een knappe solo in de Ardennen. De Duitser Tony Martin finishte in een eerste achtervolgend groepje en verzekerde zich daarmee van de eindzege.

Voor Sanchez betekende de Ronde van België zijn eerste optreden van dit seizoen. Zijn Nederlandse werkgever had hem tot nu toe aan de kant gehouden om zijn mogelijke betrokkenheid bij de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes te onderzoeken. De ploegleiding liet vorige week weten daarvan geen bewijs te hebben gevonden.

Sanchez reed de laatste 40 van in totaal 177 kilometer alleen op kop. De Italiaan Francesco Gavazzi won de sprint om de tweede plaats voor de Belgische wereldkampioen Philippe Gilbert. De rit van zaterdag was gewonnen door de Kazach Maksim Iglinski.

,,Het was een zware dag, zeker ook door de regen en de kou'', vertelde Sanchez die een serieuze bedreiging vormde voor Martin maar kon leven met alleen de ritzege. ,,Hij is gewoon een sterke renner.'' Over zijn verplichte afwezigheid in het peloton de eerste maanden van het jaar wenste hij voor de camera's van de Belgische tv-zender Sporza niet te spreken.

Martin legde de basis van zijn eindzege in de individuele tijdrit van vrijdag die hij glorieus won. Tom Dumoulin van Argos-Shimano, tweede in die tijdrit, eindigde als vijfde in het eindklassement.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013