Uitspraak in zaak Rasmussen-Rabobank

25 juni 2013

RASMUSSEN

ARNHEM (ANP) - Heeft oud-wielrenner Michael Rasmussen nu wel of niet met medeweten van de bazen van wielerploeg Rabobank de boel belazerd? Daarover spreekt raadsheer mr. Knottnerus van het Gerechtshof in Arnhem zich dinsdagochtend uit.

De slepende zaak speelt sinds de Deen in de Ronde van Frankrijk van 2007 werd ontslagen terwijl hij op weg leek naar de eindzege. Toen duidelijk werd dat Rasmussen zich anders had voorbereid dan naar buiten toe was aangegeven om dopingjagers te ontlopen, haalde de ploegleiding hem uit de Tour. De renner heeft altijd volgehouden dat de ploegleiding op de hoogte was van zijn bedrog en kreeg in eerste instantie 7 ton toegewezen door een rechter in Utrecht omdat hij onterecht op staande voet was ontslagen. Beide partijen gingen in beroep. De renner, die inmiddels dopinggebruik heeft toegegeven, eist 5,6 miljoen euro aan gederfde inkomsten van de bank, die door tal van publicaties ook onder vuur kwam te liggen.

Knottnerus zal haar oordeel schriftelijk geven. Mogelijk betreft het een tussenarrest waarin bijvoorbeeld de hoogte van een eventuele schadevergoeding nog niet wordt bepaald. Een partij die het niet eens is met de beslissing rest alleen nog een gang naar de Hoge Raad.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013