Teambaas Gerolsteiner bestrijdt aantijgingen

25 juni 2013

STUTTGART (ANP/DPA) - Voormalig teammanager Hans-Michael Holczer van de opgeheven Duitse wielerploeg Gerolsteiner bestrijdt dat zijn teamartsen dopingproducten hebben aangeboden aan renners. ,,Ik kan me amper voorstellen dat teamarts Ernst Jacob zich zo expliciet geuit heeft'', zei Holczer dinsdag in de rechtbank van Stuttgart als reactie op de beschuldigingen van oud-renner David Kopp.

Kopp zei maandag dat artsen hem een 'turbomiddel' voor de eindsprint aanboden. ,,Ook kon je met de artsen praten over de juiste dosering'', aldus Kopp. Holczer bestrijdt die lezing: ,,Dat er binnen de ploeg openlijk over doping werd gesproken is geen geheim, zij het alleen op preventief gebied.''

Inzet van de rechtszaak is een bedrag van 150.000 euro, dat wielrenner Stefan Schumacher schuldig zou zijn aan Holczer. Hij zou de teambaas hebben bedrogen door zich te bezondigen aan doping in de Ronde van Frankrijk in 2008. Schumacher zelf claimt dat Holczer op de hoogte was van de dopingpraktijken binnen de ploeg.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013