Armstrong terug in etappekoers Iowa (2)

3 juli 2013

N i e u w bericht, meer informatie

AUSTIN (ANP) - Voor het eerst sinds zijn dopingbekentenis bij Oprah Winfrey gaat Lance Armstrong weer meedoen aan een wielerwedstrijd. De 41-jarige Texaan start op 21 juli in een meerdaagse koers voor amateurs door Iowa. Armstrong werd vorig jaar ontmaskerd als dopingzondaar en moest onder meer zijn zeven eindzeges in de Tour de France inleveren.

De Amerikaan deed in 2006 voor het eerst mee aan 'The Register's Annual Great Bicycle Ride Across Iowa', zoals de wedstrijd officieel heet. Kankerpatiënten uit Iowa haalden de gevallen wielerheld onlangs over om opnieuw aan de start te verschijnen. ,,Om eerlijk te zijn is het geen statement of experiment; ik wil gewoon graag fietsen met mensen die altijd vriendelijk zijn geweest en die dezelfde interesses hebben'', zei Armstrong in een verklaring op de website van het evenement.

Samen met wat collega's van zijn fietsenzaak in Austin wil Armstrong zeker 3 of 4 dagen meedoen aan de wedstrijd die een week duurt. De Amerikaan deed sinds zijn bekentenis begin dit jaar bij Oprah Winfrey weliswaar mee aan een paar evenementen voor het goede doel, maar mengde zich nog niet tussen andere wielrenners. ,,Ik ben me ervan bewust dat mijn aanwezigheid niet makkelijk zal zijn. Het zou fijn zijn als mensen me een 'high five' willen geven, maar als ze me willen uitschelden, is dat ook goed.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013