'Astana wil met Frank Schleck naar Vuelta' (3)

8 juli 2013

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie in tweede alinea

PARIJS (ANP) - Wielerploeg Astana heeft belangstelling voor Frank Schleck. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Franse sportkrant L'Equipe in de maandageditie. Schleck, wiens schorsing wegens doping op 14 juli afloopt, kreeg vorige week te horen dat hij niet meer welkom is bij RadioShack-Leopard-Trek. Astana zou hem eind augustus mee willen nemen naar de Ronde van Spanje.

Een woordvoerder van Astana noemde maandagavond op Velonation.com de geruchten over de komst van Frank Schleck ,,amusant''. Maar de zegsman ontkende dat er een kern van waarheid zat in de berichtgeving van L'Equipe. ,,Het verhaal over Schleck is niet waar. Vorige week lazen we ook al artikelen dat Ivan Basso naar onze ploeg zou komen. De fantasie van L'Equipe prikkelt ons. We zijn benieuwd naar de volgende naam die met ons in verband wordt gebracht.

Volgens L'Equipe hebben tal van ploegen belangstelling voor de oudste van de twee Luxemburgse broers Schleck, maar is de interesse van Astana het meest concreet. De ploeg zou hem een contract aanbieden voor de rest van dit jaar plus een optie voor volgend jaar die ook geldt voor zijn broer Andy. Die kondigde al aan volgend jaar samen met zijn broer in één team te zullen fietsen.

Een mogelijke belemmering voor Astana zijn de afspraken die ploegen die aangesloten zijn bij de Beweging voor een Geloofwaardige Wielersport (MPCC) hebben gemaakt. Een van de regels is dat ploegen geen renners contracteren die langer dan een half jaar geschorst zijn geweest wegens doping binnen 2 jaar nadat ze hun straf hebben uitgezeten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013