Broers Schleck: we blijven samen rijden (2)

5 juli 2013

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

MONTPELLIER (ANP) - Het gedwongen vertrek van Frank Schleck bij RadioShack-Leopard-Trek betekent waarschijnlijk dat Andy Schleck ook weggaat bij de ploeg, die volgend jaar als Team Trek verdergaat. De Luxemburgse broers willen volgend seizoen weer samen in één team zitten. ,,Mijn loopbaan zal nu niet eindigen, in 2014 rijd ik in het peloton aan de zijde van Andy'', zei Frank vrijdag in de Luxemburgse krant Wort.

De oudste van de broertjes Schleck werd vorig jaar in de Tour betrapt op het gebruik van het vochtafdrijvende middel xipamide. Dat medicijn staat op de zwarte lijst omdat het dopinggebruik kan maskeren. Op 14 juli loopt zijn schorsing van een jaar af, maar nu heeft Schleck te horen gekregen dat hij niet meer hoeft terug te keren bij RadioShack.

,,Hoe verklaar je dat ik 11 maanden wacht op het einde van mijn schorsing en dat ik tien dagen van tevoren niet meer deel uitmaak van de ploeg?'', reageert de 33-jarige wielrenner. ,,Ik begrijp de beslissing niet, maar ik moet dit accepteren.''

Zijn 5 jaar jongere broertje Andy Schleck rijdt momenteel de Ronde van Frankrijk. De tourwinnaar van 2010 zei vrijdag boos en teleurgesteld te zijn door het plotselinge afscheid van Frank. Hij voegde daar aan toe nooit zonder zijn broer in een team te willen rijden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013