Sijsling met antibiotica in Newport (2)

8 juli 2013

N i e u w bericht, meer informatie

NEWPORT (ANP) - Igor Sijsling neemt deze week weer het tennisracket ter hand. In het Amerikaanse Newport speelt de Amsterdammer zijn eerste partij na zijn opgave in de derde ronde van Wimbledon. De nummer 55 van de wereldranglijst heeft toestemming van de antidopinginstanties om een zwaar antibioticum te gebruiken tegen de chronische ontstekingen in zijn voorhoofdsholtes. Dat meldt de tennisser op zijn website.

Sijsling moest op Wimbledon tegen de Kroaat Ivan Dodig opgeven in de derde set. Hij had last van koorts, buik- en hoofdpijn en voelde zich te ziek om door te spelen.

In het ATP-toernooi van Newport is de Italiaan Matteo Viola, de nummer 144 van de wereld, zijn tegenstander in de eerste ronde.

De voorhoofdsholtes zijn Sijslings grote plaaggeest. Ondanks twee operaties zorgt een chronische ontsteking ervoor dat hij bij inspanning ziek wordt. Al voor Wimbledon had zijn arts een zwaar antibioticum voorgeschreven. Omdat het middel op de dopinglijst staat, vroeg Sijsling aan het IDTM (International Doping Tests & Management) dispensatie aan voor gebruik. Vlak voor het toernooi in Newport kreeg hij toestemming om gedurende 30 dagen de antibioticakuur te volgen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013