Weer een dag voor sprinters in de Tour

11 juli 2013

RONDE VAN FRANKRIJK

TOURS (ANP) - De sprinters in de Ronde van Frankrijk krijgen vrijdag opnieuw een kans op succes. De 13e etappe van Tours naar Saint-Amand-Montrond is met 173 kilometer niet al te lang en telt slechts één klimmetje, een bergje van de vierde categorie op bijna 100 kilometer van de streep. Voor de Duitse sprinter Marcel Kittel van Argos-Shimano lonkt in Saint-Amand-Montrond, dat voor de derde keer finishplaats in de Tour is, zijn vierde ritzege.

De tourhistorie van het stadje in het departement Cher is bepaald ongelukkig te noemen. Twee keer eindigde de laatste lange tijdrit er. In 2001 won Lance Armstrong, 7 jaar later Stefan Schumacher. De Amerikaan en de Duitser raakten later die overwinningen kwijt omdat ze de dopingregels hadden overtreden. De 13e etappe begint om 13.25 uur en eindigt naar verwachting rond half 6.

De Brit Chris Froome heeft de gele trui stevig om zijn schouders zitten. Voor de klassementsrenners is het zaak zich rustig te houden tot zondag, als het peloton de Alpen intrekt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013