Advocaten Armstrong willen uitsluiting Landis (2)

24 juli 2013

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

WASHINGTON (ANP/RTR) - De advocaten van de gevallen wielerheld Lance Armstrong willen dat Floyd Landis wordt uitgesloten van de fraudezaak die tegen Armstrong is aangespannen. Dat hebben zij dinsdag (plaatselijke tijd) gemeld. De Texaan wordt ervan beschuldigd de overheid met een jarenlang dopingprogramma te hebben misleid. Armstrong gaf in januari dopinggebruik toe.

Landis, oud-ploeggenoot van Armstrong bij overheidsbedrijf US Postal, geldt als klokkenluider in de zaak en zou daardoor recht hebben op 25 procent van de totale schadeclaim tegen Armstrong. Die zou kunnen oplopen tot zo'n 100 miljoen dollar. Volgens de advocaten van Armstrong heeft Landis zelf ook prestatiebevorderende middelen gebruikt, terwijl hij dat zelf jarenlang heeft ontkend.

Volgens het advocatenteam van de voormalig zevenvoudig tourwinnaar is de zaak sowieso een decennium te laat aangespannen en heeft US Postal, dat tussen 1998 en 2005 ongeveer 40 miljoen dollar in de wielerploeg stak, flink geprofiteerd van het sponsorschap. Zij zien de aanklacht daarom het liefst helemaal van tafel verdwijnen. ,,De overheid wilde een winnaar en alle publiciteit, uitstraling en lof die daarbij komt kijken'', meldde John Keker, één van Armstrongs advocaten. ,,De overheid heeft dus precies gekregen wat ze wilde.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013