Bolt: ik ben schoon (2)

25 juli 2013

DIAMOND LEAGUE

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP) - De Jamaicaanse topsprinter Usain Bolt heeft nog maar eens benadrukt dat hij nooit verboden middelen heeft gebruikt. De zesvoudig olympisch kampioen zei dat donderdag in de aanloop naar de Diamond Leaguewedstrijden in Londen, waar hij de 100 en 4x100 meter zal lopen. ,,Ik ben schoon. Ik ben dinsdag nog getest, voor mij is het routine'', zei Bolt op kalme toon.

De 26-jarige Jamaicaan reageerde in Londen voor het eerst op de recente dopingonthullingen van zijn concurrenten Tyson Gay en Asafa Powell, die net als zijn landgenoten Sherone Simpson, Allison Randall en Traves Smikle in juni een positieve test hebben afgelegd. ,,Dit moet verschrikkelijk voor hen zijn. Ik hoop voor die jongens dat alles wordt opgelost'', aldus 'Lightning Bolt'. De topsprinter bereidt zich in Londen voor op de WK, die volgende maand in Moskou worden gehouden.

Bolt kreeg in een Londens hotel meteen de vraag of het publiek hem wél kan vertrouwen. De Jamaicaan rolde even met zijn ogen en antwoordde toen een tikkeltje geagiteerd: ,,Ik had gehoopt dat die vraag pas later op de dag zou komen. Hoe lang volgen jullie mij nou, sinds 2008 misschien? Als je me al sinds 2002 had gevolgd, wist je dat ik al fenomenale dingen deed toen ik nog maar 15 jaar was. Ook toen zette ik allerlei records neer. Ik ben gemaakt om mensen te inspireren en heb het talent om hard te lopen. Dat doe ik dus. Ik blijf zo hard mogelijk lopen en proberen de sport te helpen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013