Bolt snelt naar 9,85 in Londen (2)

26 juli 2013

DIAMOND LEAGUE

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP) - De Jamaicaanse topsprinter Usain Bolt heeft vrijdag bij de Diamond Leaguewedstrijden in Londen op indrukwekkende wijze de 100 meter gewonnen. In het Olympisch Stadion van Londen, waar hij vorig jaar olympisch goud veroverde op de 100, 200 en 4x100 meter, snelde Bolt in 9,85 seconden over de finish. Dat is voor de 26-jarige Jamaicaan zijn beste tijd van dit seizoen.

De start van Bolt was niet al te best, maar met de van hem bekende grote en krachtige passen passeerde hij daarna al zijn concurrenten. ,,Het is bekend dat die start niet mijn beste deel van de race is'', zei Bolt kort na de finish. ,,Het was geweldig om hier weer terug te zijn in Londen, de energie in dit stadion is enorm.''

Bolt maakte er zoals gebruikelijk weer een mooie show van. De superster uit Jamaica wist dat de bijna 65.000 toeschouwers in het Olympisch Stadion toch vooral voor hem waren gekomen. De populariteit van 'Lightning Bolt' lijkt zeker niet te lijden hebben gehad van de recente dopingperikelen in de atletiekwereld. Niet alleen zijn Amerikaanse rivaal Tyson Gay, maar ook zijn landgenoten Asafa Powell, Sherone Simpson, Allison Randall en Traves Smikle werden onlangs betrapt. Het publiek in Londen ging echter volledig uit zijn dak toen Bolt voor de start zijn gebruikelijke bliksem-pose deed.

De zesvoudig olympisch kampioen maakte vervolgens ook in de race de verwachtingen waar. Hij startte weliswaar traag, maar had aan de finish een ruime voorsprong op de rest. De Amerikaan Michael Rodgers werd tweede in 9,98, Nesta Carter uit Jamaica pakte het brons in 9,99. Na de race wierp Bolt zijn schoenen het dolenthousiaste publiek in.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013