Degenkolb: weinig medelijden met Zabel (2)

29 juli 2013

WIELRENNEN EN DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De Duitse wielrenner John Degenkolb heeft weinig mededogen met zijn vroegere mentor Erik Zabel, de oud-sprinter die in de Süddeutschen Zeitung een dopingbekentenis deed. ,,Het is een onaangename situatie voor hem. Mijn medelijden is echter niet groot. Hij heeft de kans op het juiste moment een volledige bekentenis te doen niet benut'', zei Degenkolb maandag.

Zabel die eerder had gezegd slechts in 1996 epo te hebben geprobeerd, stond op een lijst van gebruikers van het verboden middel in de Tour van 1998/99, bleek vorige week. Daarop deed hij dan toch een boekje open. Verrast was Degenkolb, die rijdt voor Argos-Shimano, niet: ,,Erik Zabel komt uit een tijd waarin heel anders tegen doping werd aangekeken. Wij prediken al jaren dat dat tijdperk een schandvlek voor de wielersport is.''

Volgens Degenkolb is het goed dat Zabel alsnog naar buiten is getreden, nu is het de beurt aan Jan Ullrich, vindt hij. ,,Dat zeggen wij al heel lang tegen elkaar.'' Degenkolb werkte in 2011 bij de ploeg HTC-Highroad samen met Zabel. Een leerzame tijd, volgens de sprinter die ook in de klassiekers uit de voeten kan. ,,Erik heeft natuurlijk niet alleen ervaring met doping.'' Zabel besloot inmiddels zijn functie als koersdirecteur bij de Hamburg Cyclassics neer te leggen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013