Schippers levert negende WK-medaille

13 augustus 2013

WK ATLETIEK

MOSKOU (ANP) - Het brons van Dafne Schippers op de zevenkamp in Moskou is de negende Nederlandse medaille bij de wereldkampioenschappen atletiek. Rutger Smith blijft met afstand de meest succesvolle Nederlander. De Groninger veroverde al drie keer een medaille.

Smith won zilver met de kogel bij de WK van 2005 in Helsinki en brons met de discus bij de WK van 2007 in Osaka. Hij kreeg er onlangs nog een bronzen medaille bij voor het kogelstoten op de WK in 2007. Die plak viel hem ten deel doordat de Wit-Russische dopingzondaar Andrej Michnevitsj zijn medaille moest inleveren.

Rens Blom is de enige die Nederlands WK-goud binnenhaalde. Dat was in 2005 bij het polsstokhoogspringen. Zilver was er voor Erik de Bruin bij het discuswerpen op de WK van 1991 in Tokio en voor Rob Druppers op de 800 meter bij de WK van 1983 in Helsinki. Bert van Vlaanderen zorgde voor brons op de marathon bij de WK van 1993 in Stuttgart.

Dan is er nog de medaille voor de estafettemannen op de 4x100 meter bij de WK van 2003 in Parijs. Het kwartet Timothy Beck, Troy Douglas, Patrick van Balkom en Guus Hoogmoed eindigde als vierde, maar ontving later alsnog het brons wegens de diskwalificatie van de Britse ploeg.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013