Van Gelder weer niet in de medailles (2)

5 oktober 2013

WK TURNEN

N i e u w bericht, meer informatie

ANTWERPEN (ANP) - Yuri van Gelder is er opnieuw niet in geslaagd een medaille te veroveren bij de WK turnen. In Antwerpen was de ringenturner zaterdag goed voor een score van 15,533, die hem de vijfde plaats opleverde. De wereldtitel ging naar de Braziliaan Arthur Nabarrete Zanetti, de regerend olympisch kampioen, met een score van 15,800. De Rus Aleksandr Balandin pakte zilver: 15,733. De Amerikaan Brandon Wynn (15,666) werd derde.

Van Gelder (30) werd wereldkampioen in 2005 en veroverde later ook nog een zilveren en een bronzen WK-medaille. Ook was hij driemaal Europees kampioen, voor het laatst in 2009. Daarna volgde een dopingschorsing van een jaar en een op het laatste moment afgeblazen comeback bij de WK van 2010 in Rotterdam. In Tokio werd hij een jaar later vijfde waardoor hij deelname aan de Olympische Spelen van Londen misliep.

In de voorbereiding op dit WK werd Van Gelder gehinderd door een ontsteking aan de pols waardoor hij anderhalve week niet in de ringen kon hangen. In Antwerpen turnde hij een stabiele oefening met slechts een wiebel in de op een na laatste handstand. Bij de afsprong - zijn moeilijke - kwam hij niet geheel tot stilstand. Twee minuscule pasjes kostten hem wellicht tweetienden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013