Verwarring in dopingzaak Domínguez

9 oktober 2013

MADRID (ANP) - De Spaanse atlete Marta Domínguez is opnieuw in verband gebracht met doping, maar verwarring overheerst in deze zaak. De internationale atletiekfederatie IAAF heeft volgens de Madrileense krant El Mundo al in het voorjaar in het biologisch paspoort van de specialiste op de 3000 meter steeple bloedwaarden gevonden die duiden op het gebruik van epo.

De Spaanse bond, die was gevraagd sancties te treffen tegen de wereldkampioene van 2009, heeft echter geen besluit genomen. De tuchtcommissie beoordeelde de affaire als ,,te gecompliceerd'' en schoof deze door naar de sportautoriteit van de overheid (CSD). Maar ook deze instantie wilde er de vingers niet aan branden omdat het Domínguez-dossier, zoals het dagblad El Mundo schreef, een ,,vergiftigd cadeau'' is.

De CSD ziet het niet als haar taak te beslissen over strafmaatregelen in dopingzaken, maar dat kan ook een politieke reden hebben. Domínguez, in 2010 al eens dopingverdachte maar nooit bestraft, is namens de conservatieve regeringspartij PP parlementslid van het Spaans Hogerhuis.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013