Ullrich houdt olympische medailles

4 oktober 2013

OLYMPISCHE SPELEN

BERLIJN (ANP) - Jan Ullrich is niet van plan zijn olympische medailles uit 2000 terug te geven. De voormalige wielerheld zei dat als reactie op een uitlating van de kersverse IOC-voorzitter Thomas Bach. Deze drong erop aan de prestaties van Ullrich in Sydney nogmaals te onderzoeken. ,,Wat een flauwekul. Dat is al drie keer eerder gebeurd'', zei de dopingzondaar vrijdag.

,,Ik heb geen idee waarom daar zoveel aan wordt uitgegeven. Zonde van de centen. Die medailles blijven bij mij. Ik heb ze eerlijk gewonnen. Als hij ze wil zien, dan mag hij er met alle plezier naar komen kijken'', zei Ullrich over het voorstel van Bach. ,,Het zijn toch oude koeien die na 15 jaar weer uit de sloot worden gehaald. We kunnen ons beter op de toekomst richten''.

Ullrich, die heeft toegegeven klant te zijn geweest bij de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes, won in Sydney 2000 goud in de wegwedstrijd en zilver op de tijdrit. Zijn tourzege in 1998 was mede te danken aan epo. De inmiddels 39-jarige renner heeft zijn schorsing erop zitten en koerst tegenwoordig weer voor zijn plezier.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013