Lager salaris voor nieuwe UCI-baas

29 oktober 2013

PARIJS (ANP) - De nieuwe baas van de internationale wielerunie UCI, de Engelsman Brian Cookson, neemt met een aanzienlijk lager jaarsalaris genoegen dan zijn Ierse voorganger Pat McQuaid. De 62-jarige Brit krijgt over 12 maanden een bedrag van 340.000 Zwitserse francs (275.000 euro). McQuaid, die vorige maand de presidentsverkiezing bij de UCI verloor van Cookson, ging jaarlijks met 450.000 Zwitserse francs naar huis (365.000 euro).

Cookson kondigde na de eerste vergadering met zijn managementteam bij de UCI een aantal maatregelen op dopinggebied aan. Zo worden de huidige UCI-systemen voor onderzoek, controle en bestrijding van doping nader bekeken. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek zal in 2014 een onafhankelijk anti-dopingbureau voor het wielrennen worden geïnstalleerd.

Een onafhankelijke commissie zal ook het beleid van de UCI in het verleden gaan onderzoeken. Daarbij zal onder meer de rol van McQuaid en diens voorganger Hein Verbruggen in de slepende dopingzaak met de gevallen wielerheld Lance Armstrong aan de orde komen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013