Miljoenenteruggave dreigt voor Armstrong (3)

31 oktober 2013

N i e u w bericht, meer informatie

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verzekeringsmaatschappij SCA Promotions heeft goede kans om flink wat geld terug te krijgen van oud-wielrenner Lance Armstrong. Een arbitragecommissie in Texas heeft geoordeeld dat een aanklacht van de maatschappij in behandeling wordt genomen. Het gaat om een bedrag van zo'n 12 miljoen dollar (8,8 miljoen euro) dat Armstrong aan bonussen heeft ontvangen tussen 2002 en 2006.

De renner verzekerde zich destijds bij SCA voor zijn touroverwinningen, een constructie die hem na zijn zeges in 2002 en 2003 zo'n 4,5 miljoen dollar opleverde. Na zijn zesde tourwinst in 2004 weigerde SCA uit te keren omdat er steeds sterkere dopingverdenkingen rond de Texaan hingen. Armstrong spande daarop een rechtszaak aan tegen de verzekeraar die hij won. In 2006 moest SCA hem na een schikking een bonus van 5 miljoen dollar en 2,5 miljoen aan schadevergoeding uitkeren. Na zijn dopingbekenteinis van afgelopen jaar was duidelijk dat de Amerikaan destijds meineed had gepleegd.

Bij SCA werd met opluchting gereageerd op de uitspraak. ,,Het gevecht is nog niet gewonnen maar we mogen in ieder geval de ring in'', liet Jeffrey Dorough namens de verzekeraar weten. Volgens Armstrongs advocaat Tim Herman moet SCA echter niet te vroeg juichen. Hij stelt sowieso dat de schikking die destijds werd overeengekomen bindend is en niet meer kan worden teruggedraaid.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013