Bruyneel is er klaar mee (2)

23 november 2013

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP) - De Belgische ploegleider Johan Bruyneel zal niet meer terugkeren in de wielersport. De oud-teambaas van onder anderen de gevallen Amerikaan Lance Armstrong liet in een interview met RTL Luxemburg weten genoeg te hebben van de sport. ,,Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik er behoorlijk klaar mee ben'', zei de 49-jarige Belg.

Bruyneel lag het afgelopen jaar zwaar onder vuur, nadat het Amerikaanse antidopingbureau Usada een vernietigend rapport publiceerde over de dopingpraktijken rond Armstrong. De Belg werd gezien als een spilfiguur in het omvangrijke netwerk rond 'The Boss'. In tegenstelling tot de renner, die het gebruik van verboden middelen in januari toegaf en eerder al zijn zeven tourzeges geschrapt zag worden, heeft Bruyneel nooit een bekentenis gedaan.

De Belg werd desondanks ontslagen als ploegleider van RadioShack, vlak nadat Usada het omvangrijke rapport openbaar maakte. ,,Mensen proberen Lance en mij als slechteriken af te schilderen, maar ik zie mezelf niet als de duivel. Ik wil gewoon verder met mijn leven en dat probeer ik nu te doen'', aldus Bruyneel.

Een functie in de wielersport behoort daarbij niet tot de opties. ,,Ik zie de komende tijd geen grote veranderingen optreden, al is Brian Cookson zeker de juiste man op de juiste plaats'', zei hij over de nieuwe voorzitter van de mondiale wielrenunie UCI. Bruyneel werkt nog wel aan een boek dat binnenkort zal verschijnen en de titel 'Pokerface' zal dragen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013