Haase testte positief in 2006 (2)

22 november 2013

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (ANP) - Robin Haase is in 2006 positief getest toen in zijn urine een te hoge concentratie testosteron werd aangetroffen. De Haagse tennisser zegt dit vrijdag in de Volkskrant. De toen 19-jarige Haase werd niet gestraft omdat na drie volgende controles werd bevestigd dat het om een 'lichaamseigen productie' ging.

Hij kreeg een alarmerende brief van de spelersvakbond ATP. Maar daarin werd het vermoeden uitgesproken dat de afwijkende verhouding testosteron-epitestosteron lichaamseigen zou kunnen zijn. ,,De ATP kondigde aan dat ik binnen 2 weken drie keer zou worden getest om dat te bevestigen. Toen bleek ik telkens op dezelfde waarden uit te komen. Ik heb daarna nooit meer iets gehoord'', aldus Haase. ,,Misschien is bij de WADA een attest voor mij in het systeem opgenomen, waarbij die waarden zijn aangetekend en ik daarop niet positief kan worden getest. Ik weet het niet.'' WADA is het mondiale antidopingbureau.

De test is door de ATP of tennisbond KNLTB nooit naar buiten gebracht. Haase heeft ook niets te verbergen. ,,Ik ben nooit bang geweest dat die positieve test mij zou achtervolgen, omdat vaststond dat ik geen doping had gebruikt. Ik zeg altijd: kijk naar mijn postuur en zeg wat ik zou moeten nemen.''

Haase werd dit jaar zo'n 12 keer getest. ,,Maar ik vind dat in het tennis veel gerichter moet worden gecontroleerd. Wanneer Nadal alles wint na een blessureperiode van 7 maanden moet hij juist veelvuldig worden getest'', stelt Haase.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013