IOC steekt miljoenen in strijd tegen doping (2)

14 december 2013

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

MONTREUX (ANP/RTR/DPA) - Het Internationaal Olympisch Comité trekt 10 miljoen dollar, omgerekend 7,3 miljoen euro, uit voor de strijd tegen doping. Het geld gaat in een speciaal fonds dat nieuwe methoden moet ontwikkelen om doping op te sporen. Dat maakte IOC-voorzitter Thomas Bach zaterdag bekend.

,,Ik denk dat we ons moeten afvragen of urine- en bloedtesten de enige methodes zijn. Wellicht kunnen we ook heel betrouwbare tests met haren of lichaamscellen uitvoeren. Het is nuttig een andere duurzame testmethode te vinden om verboden middelen op te sporen.''

De Duitse preses kondigde voorts aan dat het IOC ook 10 miljoen dollar zal vrijmaken voor de strijd tegen corruptie in de sport. Het IOC wil atleten beschermen tegen verleidingen en op dat gebied samenwerken met Interpol.

Bach zei dat het geld uit het dopingfonds beschikbaar is voor het WADA, het mondiale antidopingbureau. ,,We moeten dit wel goed coördineren en voorkomen dat we dubbel financieren'', zei de preses in Montreux, waar het dagelijks bestuur van het IOC uitvoerig over toekomstige olympische plannen heeft gesproken. Ook het toevoegen van sporten aan de Olympische Spelen is wederom aan de orde gekomen. Zo is de kans groot dat er in Tokio 2020 meer dan 28 sporten op het programma staan.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013