Rogers geschorst na positieve plas (3)

18 december 2013

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie in 3e alinea

AIGLE (ANP) - De Australische wielrenner Michael Rogers is voorlopig geschorst na een positieve dopingtest. Dat heeft de internationale wielerunie UCI woensdag bekendgemaakt. In de urine van de coureur van Saxo-Tinkoff zijn na afloop van de Japan Cup op 20 oktober sporen van het verboden middel clenbuterol gevonden. Rogers was de snelste in die wedstrijd. Hij heeft het recht een contra-expertise aan te vragen.

Rogers was tijdens de afgelopen Tour een van de belangrijke knechten van Alberto Contador. De Spanjaard werd in 2010 zelf ook al op het verboden middel betrapt. Hij weet dat toen aan besmet vlees, maar werd uiteindelijk voor 2 jaar geschorst.

De Australiër stelt in een verklaring op de website van zijn ploeg dat hij de substantie niet willens en wetens heeft ingenomen. Hij vreest eveneens dat de stof door besmet voedsel in zijn lichaam is terechtgekomen. Zijn Deense ploeg zegt geen verdere mededelingen te zullen doen, tot de feiten boven water zijn.

Rogers werd maar liefst drie keer wereldkampioen tijdrijden, in 2003, 2004 en 2005. Zijn tweede titel dankte hij aan het feit dat David Millar, die aanvankelijk had gewonnen, bekende doping te hebben gebruikt. Rogers reed pas sinds dit jaar voor Saxo-Tinkoff. Eerder kwam hij onder meer uit voor Sky en Team-Columbia.

De UCI meldde woensdag ook dat de Belg Jonathan Breyne positief is bevonden op het gebruik van clenbuterol. De 22-jarige renner van Crélan-Euphony werd betrapt na een rit in de Ronde van Taihu Lake. Daarin eindigde hij als achtste in het klassement. Breyne is eveneens voorlopig geschorst in afwachting van de uitkomst van de b-staal.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013