Wel nieuwe ploeg voor Luis León Sánchez (2)

25 december 2013

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP) - Zijn naamgenoot Samuel is nog naarstig op zoek naar een nieuwe ploeg, maar Luis León Sánchez heeft voor volgend jaar wel onderdak gevonden in het wielerpeloton. De Spaanse oud-renner van Belkin (en de voorgangers Blanco en Rabobank) heeft een contract getekend bij Caja Rural-Seguros. Dat is een zogeheten procontinentale ploeg, die op een niveau lager fietst dan de World Tour.

De 30-jarige Sánchez wordt een van de kopmannen bij Caja Rural, meldde de ploeg woensdag. Hij won tijdens zijn loopbaan twee keer de Clásica San Sebastián. Daarnaast schreef de Spanjaard in 2009 het eindklassement van Parijs-Nice op zijn naam en boekte hij vier etappezeges in de Tour de France.

Belkin kocht in oktober het contract af van Sánchez. De renner was binnen die ploeg omstreden geworden nadat zijn naam was opgedoken in dopingzaken. Zo werd hij genoemd in het dopingrapport rond Lance Armstrong als klant van de omstreden arts Michele Ferrari. Ook onderzocht de Nederlandse ploeg dit jaar zijn betrokkenheid bij de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. In die periode stond de renner op non-actief. Omdat Belkin geen bewijzen kon vinden, mocht Sánchez weer in wedstrijden uitkomen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013