Horner voert gesprekken met Deense ploeg (2)

4 januari 2014

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP/BELGA) - Het heeft lang geduurd, maar het lijkt erop dat Christopher Horner toch een nieuwe werkgever heeft gevonden. De Amerikaanse wielrenner die vorig jaar verrassend de Ronde van Spanje won, voert gesprekken met de bescheiden Deense formatie Christina Watches. Dat heeft teambaas Claus Hembo laten weten aan de Deense krant BT.

De 42-jarige Horner was lang op zoek naar een nieuwe ploeg, nadat RadioShack-Leopard na afgelopen seizoen ophield te bestaan. Trek Factory Racing, dat eigenlijk de opvolger van RadioShack is, besloot Horner geen contract aan te bieden omdat zijn salariseisen te hoog zouden zijn.

De loonkosten zijn ook bij de contractbesprekingen tussen de ploeg en Horner nog een punt van aandacht. ,,Ik ga nu op zoek naar een extra sponsor om hem te kunnen laten tekenen'', aldus Hembo. ,,Ik schat dat we anderhalf miljoen Deense kronen (ongeveer 200.000 euro) nodig hebben.''

Toch was Hembo vooral blij dat iemand als Horner voor zijn ploeg wil rijden. ,,Dit is een eer voor ons. Het bewijst dat we internationaal meetellen. Stel je voor dat we in de Ronde van Denemarken aan de start staan met de winnaar van de Vuelta in onze ploeg.''

De Deense formatie werd in 2011 opgericht door Michael Rasmussen. De op doping betrapte oud-renner van de Rabobank fietste zelf ook nog voor de ploeg. Net als een andere bekende dopingzondaar: Stefan Schumacher.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014