Judoka Van Snick vecht schorsing aan (2)

6 januari 2014

N i e u w bericht, meer informatie

LUIK (ANP) - Charline Van Snick heeft besloten haar schorsing van 2 jaar wegens doping aan te vechten bij het hof van arbitrage in Lausanne (CAS). Dat heeft haar advocaat Jean-Luc Flagothier maandag na een onderhoud met de Belgische judoka bekendgemaakt.

De 23-jarige Luikse werd tijdens het WK in Rio de Janeiro, waar ze brons veroverde in de klasse tot 48 kilogram, gecontroleerd op het gebruik van verboden middelen. In haar urine werden sporen gevonden van cocaïne. De internationale federatie IJF pakte daarop haar medaille, het prijzengeld en de ranglijstpunten van na de overtreding af.

Van Snick, die het druggebruik ontkent, kreeg op 3 januari te horen dat ze voorlopig niet welkom is op de wedstrijdmat. Haar schorsing is op 15 oktober ingegaan en loopt dus pas in de herfst van 2015 af, als het CAS het vonnis tenminste bevestigt.

,,We gaan in beroep en doen dat bij de daarvoor bevoegde instantie: het Internationaal Sporttribunaal in Lausanne'', zei Flagothier. ,,Daarvoor hebben we tot 24 januari de tijd. Voor de klacht die we in oktober bij de burgerlijke rechtbank indienden, verandert er niets. De IJF stelde immers dat de sanctie ongedaan gemaakt kan worden als we kunnen aantonen dat de positieve controle aan vergiftiging of onvrijwillige blootstelling te wijten is."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014