Drietal gaat rol UCI in dopingzaken bekijken (2)

8 januari 2014

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP) - De internationale wielrenunie UCI heeft woensdag de namen bekendgemaakt van de mensen die de rol van de wielerbond in dopingzaken gaat bekijken. De Zwitser Dick Marty, de Duitser Ulrich Haas en de Australiër Peter Nicholson nemen zitting in een onafhankelijke onderzoekscommissie.

Volgens de nieuwe voorzitter Brian Cookson moet het drietal zien te achterhalen wat de UCI mogelijk verkeerd heeft gedaan, onder meer in de zaak rond de gevallen Amerikaanse wielergrootheid Lance Armstrong. Van de uitkomsten van het onderzoek wordt een rapport samengesteld, waarin verbeteringen en adviezen worden opgenomen.

Cookson gaf vlak na zijn aanstelling eind september, toen hij Pat McQuaid opvolgde, al aan dat hij de rol van de UCI bij dopingschandalen wil onderzoeken. Hein Verbruggen, de voorganger van McQuaid, kreeg bijvoorbeeld de beschuldiging dat hij bewijsmateriaal zou hebben verduisterd waarmee Armstrong kon worden ontmaskerd. Het onderzoekspanel gaat onder meer kijken of die aantijgingen enige waarheid bevatten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014