Sachenbacher bevestigt positieve test (3)

21 februari 2014

OLYMPISCHE SPELEN

N i e uw bericht, meer informatie in vierde alinea

SOTSJI (ANP) - Evi Sachenbacher-Stehle heeft vrijdagmiddag bevestigd dat ze in Sotsji positief is bevonden bij een dopingtest. In een verklaring schreef de Duitse biatlete dat het ,,de ergste nachtmerrie is die men zich kan voorstellen''.

In haar urine zijn sporen gevonden van methylhexanamine, een stimulerend middel dat soms aan voedingssupplementen of partydrugs wordt toegevoegd. In zowel de A- als de B-staal werd het gebruik van de verboden stof aangetoond.

De 33-jarige biatlete uit Reit im Winkl heeft het olympisch dorp onmiddellijk verlaten en is al op weg naar huis. ,,Elk dopinggeval is in de eerste plaats natuurlijk een enorme teleurstelling. Maar het is ook een bewijs dat het controlesysteem functioneert'', zei chef d'équipe Michael Vesper.

Sachenbacher eindigde op het onderdeel massastart als vierde. Dezelfde klassering boekte ze als lid van het gemengde Duitse estafetteteam. Het IOC liet haar naam schrappen van de uitslagenlijsten. De Duitse bondscoach had haar vrijdag niet opgenomen in de vrouwenploeg voor de 4x6 kilometer.

Bij de Spelen van Turijn in 2006 kreeg Sachenbacher, toen nog als langlaufster, na een bloedcontrole een startverbod voor 5 dagen. Ze miste daardoor het eerste nummer.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014