Meer dan 40 atleten naar EK (3)

4 augustus 2014

EK ATLETIEK

N i e u w bericht, meer informatie vanaf 6e alinea

PAPENDAL (ANP) - Een omvangrijke Nederlandse ploeg van 43 atleten reist af naar de Europese kampioenschappen in Zürich, die dinsdag 12 augustus beginnen. Het betreft 22 mannen en 21 vrouwen. Uitgesproken medaillekandidaten zijn Dafne Schippers op de sprintnummers, zevenkampster Nadine Broersen, middenafstandloopster Sifan Hassan, sprinter Churandy Martina, tienkamper Eelco Sintnicolaas en verspringer Ignisious Gaisah.

,,We reizen met een omvangrijk en kwalitatief goed Nederlands team af en dat schept verwachtingen", aldus technisch directeur Ad Roskam.

Ruim 30 atleten komen uit op individuele nummers. Nadine Visser, die kortgeleden twee keer brons haalde op de WK voor junioren in Eugene, zal uitkomen op de 100 meter horden. Ze was ook geplaatst voor de zevenkamp, maar kiest voor het hordenummer, waarvoor ze in Eugene met 12,99 ruim onder de EK-limiet liep.

Polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar ontbreekt in de ploeg. Hij is geschorst wegens een positieve dopingcontrole. Michel Butter start niet op de marathon; hij voelt zich na een lange revalidatie nog niet sterk genoeg om een topmarathon te lopen.

De Atletiekunie vaardigt drie estafetteploegen af, een vrouwenteam op de 4x100 meter en een mannenteam op de 4x100 en 4x400 meter.

De Nederlandse atleten hadden tot afgelopen zondag de tijd om te voldoen aan de EK-limiet. Een grote groep was dit weekeinde nog actief in het Belgische Ninove, maar geen voldeed aan de eis voor deelname in Zurich. Churandy Martina, die 2 jaar geleden Europees goud op de 200 meter veroverde, liep er zijn laatste testwedstrijden op de 100 en 200 meter.

Opvallend gezicht in de estafetteploeg van de 4x100 is Patrick van Luijk, die in 2012 zilver haalde achter Martina op de 200 meter bij de EK en deel uitmaakte van het gouden estafettekwartet. Hij was er bijna 2 jaar uit met een slepende hernia, raakte deze zomer bij zijn rentree weer geblesseerd, maar was er op de NK in Amsterdam ineens weer bij. Zijn snelheid op de 100 meter rechtvaardigde een plek in de estafetteploeg.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014