Kreuziger vecht schorsing aan bij CAS (2)

5 augustus 2014

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - De Tsjechische wielrenner Roman Kreuziger stapt naar het internationaal sporttribunaal CAS. De renner van Tinkoff-Saxo is het niet eens met de voorlopige schorsing die de internationale wielrenunie UCI hem afgelopen week heeft opgelegd wegens afwijkingen in zijn biologisch paspoort. Dat meldde Kreuziger dinsdag op zijn website.

Kreuziger wordt van dopinggebruik verdacht omdat hij in zijn biologisch paspoort abnormale bloedwaarden heeft laten optekenen over periodes in 2011 en 2012. Zijn ploeg zette hem kort voor de Tour van dit jaar op non-actief maar omdat een sanctie van de UCI uitbleef werd Kreuziger opgeroepen voor de Ronde van Polen die zondag begon. Daarop legde de UCI hem alsnog een voorlopige schorsing op.

,,Ik ben erg gefrustreerd door deze situatie want ik kan mijn beroep niet uitoefenen", liet Kreuziger, winnaar van de Amstel Gold Race in 2013, weten. ,,Ik ben geen valsspeler en heb geen dopingregels overtreden. Experts bevestigen dat er in mijn zaak geen bewijs bestaat van een dopingovertreding.'' De zaak werd voor het eerst aanhangig gemaakt in 2013. ,,Dit sleept maar aan en er is nog steeds geen officiële zaak opgestart tegen mij.'' Kreuziger hoopt dat hij door ingrijpen van het CAS op 23 augustus in de Ronde van Spanje kan starten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014